Egyedi sziluettek, avagy kép egy ifjú lovagnak…

  • by

Nagyon szeretek olyan megrendeléseket teljesíteni, ahol van konkrét elképzelés.  Akár kép “sziluettesítése”, akár minta, vagy felirat kapcsán. Volt olyan eset, hogy csak egy általános információt kaptam (pl. készítsek dobbermann sziluettet), viszont volt jópár, amikor konkrét képet kaptam, egyedi színekben való megalkotására. Az első nagy méretű sziluettjeim  egyike ilyen történet: annyira különleges volt, hogy a mai napig kellemes emlékek fűznek hozzá.

Az egyik vásáromon egy fiatal anyuka lépett a standomhoz. Láttam az arckifejezésén, hogy konkrétan keres valamit. Beszédbe elegyedtünk, így elmesélte, hogy óvodás kisfiának “legújabb” szenvedélye a lovagkor. Egy mutatós képet keres a lovagi kastéllyá alakított szobácskába, de eddig nem talált olyat, ami a kisfiú tetszését igazán elnyerte volna. Megtudtam továbbá, hogy a kisfiú igen csapongó érdeklődése mindig másfele irányul, így kérdéses meddig akarja ‘lovagi páncélban ölni a sárkányokat és megmenteni a hercegkisasszonyokat’.

Megegyeztünk, ha még néhány hónapig kitart a lelkesedése, akkor megkeres.
Naggyából 3 hónapra rá kaptam egy képet és némi instrukciót az ‘ifjú lovag’ kívánságáról. A lovag ezüst vértezetben üljön fekete lován, piros kantárral a kezében. Mindezt dupla gépíró lap méretben.

Igazi kihívás volt dolgozni ezen a képen, elsősorban az A3 méret miatt. Mindemellett a fekete alap, amelyre a sziluett került feladta a leckét. 🙂 Viszont a végeredmény egyöntetű sikert aratott. A hölgy is, és otthon a kis lovag is el volt ragadtatva tőle. 😍 Bekeretezve ki is került a szoba – akarom mondani lovagi kastély –  falára.